Aarrejahti

Tervetuloa Mietoisten Kolopuutinttien aarrejahtiin! Kyseessä on Mietoisten alueella kiertävä ongelmanratkaisupeli, jossa suunnistetaan QR-koodien, tehtävistä saatavien salasanojen ja kuvavihjeiden avulla.

Onko ongelmanratkaisukykysi ja kotiseututuntemuksesi viritetty kohdilleen, onko polkupyörän ketjut rasvattu ja kypärän remmi kiristetty? Nyt lähdetään!

Aarrejahdin ohjeet

Aarrejahdin pituus on noin 13 kilometriä ja sen suoritukseen menee noin 2-3 tuntia. Sen lisäksi loppupisteestä takaisin alkupisteeseen on matkaa noin 5 kilometriä. Reitti suositellaan kierrettäväksi polkupyörällä, rastipisteissä on myös jonkin verran kävelyä.

Aarrejahti soveltuu kaiken ikäisille, eikä koko reittiä tarvitse kiertää kerralla. Reitin varrella on mahdollisuus käydä WC:ssä ja viimeistään maalissa on hyvä syödä eväitä. Jos julkaiset kuvia aarrejahdistasi, voit käyttää niissä hashtageja #miekot #pihallajovuodesta1988 ja #aarrejahti. Varo paljastamasta salaisuuksia :)

Aarrejahdissa eteneminen:

 1. Rastipaikoille suunnistetaan valokuvavihjeiden avulla. Ensimmäinen kuva on tämän sivun alalaidassa, seuraavat kuvat avautuvat vihjesivuilta, tehtävistä saatavilla salasanoilla. Tehtävien tekemiseen tarvitset QR-koodeja lukevan puhelimen sekä muistiinpanovälineet. Kaikkien Applen puhelinten sekä useimpien Android-puhelinten kamerat tunnistavat QR-koodit automaattisesti. Jos Android-puhelimesi tarvitsee lukemista varten erillisen apin, voit ladata sellaisen tästä.
 2. Jostakin kuvauspaikan läheisyydestä, maksimissaan noin muutaman kymmenen metrin etäisyydeltä löydät pienen (7 x 10 cm) QR-koodilapun:
 3. Skannaa lapussa oleva QR-koodi ja tee koodiin linkitetyllä sivulla oleva tehtävä. Sen tuloksena saat salasanan, jolla voit avata seuraavan vihjeen sisältävän sivun. Ensimmäisellä rastilla vihjesivulla on myös lisäohje. Et saa muiden rastien salasanoja ratkaistua ilman tätä ohjetta.
  1. Vihjesivu 1
  2. Vihjesivu 2
  3. Vihjesivu 3
  4. Vihjesivu 4
  5. Vihjesivu 5
  6. Vihjesivu 6
  7. Vihjesivu 7
  8. Vihjesivu 8 – maali
 4. Salasana on aina kirjoitettu pienillä kirjaimilla ja kaikki sanat yhteen. Eli jos tehtävän vastaus on esimerkiksi Aku Ankka 12, on salasana akuankka12. Salasanat voivat olla tekstiä, numeroita tai molempia.
 5. Avautuvalla vihjesivulla on taas uusi kuva, jonka ottopaikan läheisyydestä löytyy seuraava QR-koodi.
 6. Kun olet ratkaissut viimeisen tehtävän, toimi vihjesivun ohjeiden mukaan.

Muista turvallinen ja vastuullinen toiminta aarrejahdin aikana: älä mene yksityisille piha-alueille, noudata varovaisuutta ja ylitä isot tiet turvallisesti. Kaikki koodilaput ovat näkyvillä, älä esimerkiksi avaa mitään luukkuja tai siirrä esineitä.

Jos aarrejahdissa tulee ylitsepääsemättömiä esteitä tai esimerkiksi joku QR-koodilapuista on kadonnut, ota yhteyttä joko osoitteen info@miekot.fi kautta tai puhelimitse numeroon 040 562 8587 (Albert) tai 046 810 3721 (Paavo).

Onko kaikki selvää? Nyt lähdetään! Suuntaa pyöräsi tänne: